Kgfb - kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

 carcrash.jpg

Változhatnak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás szabályai, ha a parlament elfogadja azt a képviselői indítványt, mely szerint a biztosítók a jövőben csak a hűséges ügyfeleiknek adhatnak kedvezményeket, az új ügyfeleket nem lehet kedvezőbb tarifákkal elcsábítani. Ezt az is garantálná, hogy a biztosítók az évfordulónál arról is kötelesek lennének az ügyfeleiket tájékoztatni, hogy a számukra megállapított díj nem kedvezőtlenebb, mint az új szerződőké.

A jelenlegi rendszerben sokan azért mondják fel a biztosításukat minden évben, mert mindig találnak kedvezőbb ajánlatot nem csak egy másik biztosítónál, de sok esetben a saját biztosító is jobb ajánlatot ad újrakötés esetén. A hűséges ügyfelek viszont, - akik időhiány, vagy lustaság miatt nem fordítanak figyelmet az ajánlatok összehasonlítására - rosszabbul járnak, mint az új szerződők.

A biztosítók azért a fenti módon állapítják meg a díjszabásaikat, mert tisztában vannak azzal, hogy az autósok többsége a következő évi díj közlésekor nem néz utána a rendelkezésre álló konkurens ajánlatoknak.